בשישי האחרון הגעתי לסיור בחוות Mushroom במושב צפרירים – מקום שבו העולם הנסתר של הפטריות נחשף כיקום חי ונושם, עדין ומרתק. מדובר לא רק בחווה, אלא בסיפור אהבה אמיתי לטבע, לריפוי ולתשוקה ליצירה.
גל ורוני גבאי – כשהחזון פוגש את הטבע
החווה נוסדה על ידי הזוג גל ורוני גבאי, ששילבו ידע, סקרנות ואמונה גדולה בכוחה של הפטריה. גל, שלמדה נטורופתיה במכללת רידמן לפני כחמש שנים, עשתה הסבת מקצוע מרגשת שהובילה אותה להקדיש את כל כולה לעולם פטריות המרפא. דרך העיסוק בנטורופתיה היא נחשפה להשפעה העצומה של הפטריות על הגוף והנפש – ומשם הדרך להקמת חוות “מש-רום” הייתה טבעית.
רוני, בן זוגה, הביא עמו את הדיוק, הסקרנות והנכונות לצלול לעומק התחום הביולוגי והטכני של גידול הפטריות. יחד הם בנו מרחב שמחבר בין עולם הבריאות לעולם הקולינריה, בין מחקר לחוויה.
עולם של טעם ובריאות
בחווה מגדלים מגוון רחב של פטריות גורמה למאכל ולבריאות – ביניהן פטריות צדף בצבעים שונים, פטריית פנינה שחורה, ובעיקר את פטריית רעמת האריה – אחת הפטריות המסקרנות והמבוקשות בעולם.
הרעמה הלבנה הזו, שנראית כמו יצור ימי, נחשבת לפטריית מרפא עוצמתית. מחקרים שונים מצביעים על תרכובות ייחודיות בה, התומכות במערכת העצבים ובתפקוד הקוגניטיבי. לצדן, כל הפטריות שמגדלים במש-רום עשירות בסיבים תזונתיים, מינרלים וויטמינים, ומכילות נוגדי חמצון רבים.
תנאי גידול קפדניים
גידול פטריות הוא עולם עדין הדורש דיוק כמעט רפואי. כל שלב נעשה בתנאים סטריליים, עם שליטה קפדנית בלחות, טמפרטורה ואוורור.
מצעי הגידול עוברים עיקור קפדני ונבחרים בקפידה מחומרים טבעיים – שבבי עץ, קליפות ופסולת חקלאית מותססת – כדי להבטיח סביבה נקייה שבה הפטריות יוכלו לפרוח.
בחדרי המעבדה של החווה רואים כיצד הפטריות נולדות – תחילה כנבגים זעירים, אחר כך כקורים לבנים דקים שמתפשטים במצע, ולבסוף מתפרצות כלפי חוץ לגופי פרי מרהיבים ביופיים.
הסגולות הטבעיות של הפטריות
פטריות המרפא נחשבות לאחד התחומים הצומחים בעולם הבריאות הטבעית. הן מכילות רכיבים פעילים כמו בטא-גלוקנים, פנולים ותרכובות ביולוגיות נוספות, התורמים לתמיכה במערכת החיסונית, להפחתת דלקת, לוויסות רמות הסוכר ולשמירה על מערכת הלב.
חלק מהפטריות, כמו רעמת האריה, נחקרות בהקשר של שיפור ריכוז וזיכרון; אחרות, כמו פטריות שיטאקה וריישי, מקושרות לתמיכה כללית בחיוניות הגוף.
גל ורוני מדגישים כי המטרה שלהם אינה “לטפל” אלא להנגיש את הבריאות דרך התזונה, דרך מודעות וחקלאות אחראית – לא כטרנד, אלא כדרך חיים.
קולינריה שמחברת גוף ונפש
בסיור בחווה זכיתי לטעום פטריות גורמה טריות – מוקפצות קלות עם שום ושמן זית – חוויה עשירה בטעם ובניחוח אדמתי עמוק. לקחתי גם הביתה פטריות מסוג "צדף" ו"רעמת האריה" על מנת להכין אותן. יצאו לי מנות טעימות ומשביעות- וכמובן, בריאות.
הפטריות של “מש-רום” מתאימות לשימוש במגוון רחב של מנות – פסטות, מרקים, רטבים, תבשילים, ואף כתחליף לבשר במנות טבעוניות. באתר של "מש-רום" תוכלו למצוא מתכונים למרות שאני באמת הלכתי על פשוט: מלח, פלפל ושמן זית.
אני מקווה שמסעדנים ישכילו לשתף פעולה עם החווה ולרכוש מהם פטריות להכניס לקולינריה הישראלית.
הזוג מציע גם ערכות גידול ביתיות שמאפשרות לכל אחד לחוות את פלא הגידול בעצמו – לראות את הפטריות מתעוררות לחיים בתוך ימים ספורים.
החוויה בחוות “מש-רום” אינה רק סיור – היא שיעור בצניעות, בהקשבה לטבע ובאהבה למה שחי סביבנו.
גל ורוני גבאי הצליחו לייצר מקום שבו כל פטריה מספרת סיפור: סיפור של ריפוי, של סבלנות ושל חיבור עמוק בין אדם לאדמה.
בין אם אתם חובבי בישול, אנשי בריאות טבעית או פשוט סקרנים – ביקור בחווה הזו ישאיר בכם טעם אחר לגמרי.
לאתר: https://mush-room.co.il/