אני חייבת להודות ולהתוודות במשהו שכנראה יעצבן הרבה אנשים (אם היינו ברשת החברתית כנראה הייתי מתחילה בראשי התיבות דל"פ- דעה לא פופולארית), אבל הקיץ לא תמיד בא לי בטוב. את מרבית החופשות שלי, בעיקר בישראל, אני נוהגת לעשות בחורף- האווירה יותר רומנטית ומזג האוויר ואני מתחברים יותר מהלחות והחום של הקיץ. עד שהגיעה צפת.

במעשה ספונטני מאוד, החלטתי לקחת חופשה בת יומיים באמצע השבוע ולנסוע לבירת הגליל העליון- צפת. חיפשתי שקט ושלווה מההמולה בעיר, ויש האומרים שאין מקום טוב יותר מצפת לשם כך. לא התאכזבתי. צפת ההררית, עם התצפית המושלמת לרכס הרי מירון, ממערב, והכנרת, ממזרח, סיפקה את התפאורה המושלמת ליעדי החופשה שלי. הנסיעה מירושלים אומנם ארוכה, אבל מרגע שעוזבים את הערים ומתחילים להצפין- הנוף משגע והאווירה בגוף כבר נהיית רגועה ונעימה יותר. זה המקום לציין שכדאי מאוד להגיע לצפת באמצע שבוע- כי היא שוקקת חיים והגלריות, המסעדות והיקבים פתוחים.

וילה גליליי

הגענו לפינת גן עדן בשם "וילה גליליי". מדובר במלון בוטיק, בן 24 חדרים בלבד, המותאם בעיקר לזוגות, אבל  יש בו גם 2 וילות משפחתיות, ובמקרים מסויימים המלון מארח משפחות גדולות לאירועים סגורים (מומלץ למי ששומרים שבת או מארחים קרובים מרחוק). המלון צרפתי לגמרי בעיצוב שלו, ומחזיר אותנו לשנות ה-50 המופלאות- עם רהיטים מעוטרים מעץ מלא, קומודות עתיקות, אביזרי קש- כובעים ותיקים, וספות קטיפה מהודרות. בכל המלון נתלו פריטי אומנות גדולים שהרגישו כמו בית מלכותי. גם חדרי האמבטיה הרגישו כמו ארמון- עם אריחי שחור לבן מעוטרים ופריטי זהב מסביב.  

וילה גליליי

לנו בקומה השלישית, שם חיכה לנו נוף גלילי משגע, בתים נמוכים עם גגות אדומים, עצי ירק והרים מרהיבים. והשקט. רק על השקט אוכל לכתוב 200 מילה. בית המלון מספק פינה ייחודית המהווה אי בודד מאירועי היום-יום.

במלון אפשר גם להנות מספא מפנק (ניתן להזמין חבילת טיפולים וארוחת בוקר בנפרד ללא לינה), בריכה חמימה, חמאם וסאונה יבשה ורטובה. גם ארוחת הבוקר הייתה עשירה מאוד בסלטים, פשטידות, סוגים שונים של שקשוקה, גבינות גליליות, מאפים וריבות טעימות.

כתובת: הגדוד השלישי 106 צפת.

לפרטים והזמנות https://www.villa-galilee.com/

מסעדת השף "סומאק" (sumac)

מסעדת "סומאק" במלון

המסעדה, הממוקמת במלון עצמו, הוקמה לפני כחצי שנה. על הארוחות אמון שף רועי פחימה, והתפריט נכתב בייעוץ קולינארי וליווי של שף דניאל שליט- בוגר "משחקי השף". המסעדה פתוחה גם למי שאינו אורח המלון, ולכן היא מהווה מוקד תיירותי בעיר.

המסעדה לגמרי תואמת את קונספט המלון ומעוצבת, אף היא, בסגנון צרפתי (כולל השנסונים ברקע), עם תפריט גלילי המורכב כולו מחומרי גלם טריים ואיכותיים. המקום כשר ובימי שישי מגיש ארוחות בופה כשרות למזמינים מראש.  

פתחנו את הארוחה במנות פתיחה משגעות- פוקצ'ה מתובלת שהוכנה במקום; קרפצ'יו פילה בקר וסלט טבולה. כל אלו היו טעימות מאוד, אבל גולת הכותרת במנות הפתיחה היו הסביצ'ה, סיגר הפרגית על מצע של טחינה וה"מלכות"- פילה ברבוניות מטוגנות לצד רוטב איולי פלפלים קלויים ושום קונפי (שאם לא הייתי יודעת שלפניי ארוחה שלמה, הייתי מזמינה מהן עוד ועוד). כל אחת מהשלוש הללו הייתה ייחודית, מענגת וטעימה כל כך.

מנות הפתיחה

דג "היום"- דג בס מתובל עם שעועית ירוקה ואנטי פסטי

לאחר מכן ניגשנו לעיקריות- הזמנו את חזה האווז עם הפירה ומנה ספיישל שהוכנה באותו היום- דג בס מתובל עם שעועית ירוקה ואנטי פסטי. שתי המנות היו טעימות מאוד וניכר עליהן שהוכנו מהמוצרים הכי טריים בשוק. שף פחימה סיפר לנו שאם אין לו דגים טריים בנמצא- אין דג בתפריט של אותו היום, לכן שמחנו שזכינו לאכול מנת ספיישל כל כך טעימה.

מנת חזה אווז עם פירה כפרי

לאחר מכן, בחרנו לנו קינוחים- קטאייף קשטה ואגוזים ממולאות בקרם קשטה ומי ורדים וקרמו שוקולד מריר- קראמבל קקאו וקרם אנגלז שמן זית ובהרט- שזו הייתה המוצלחת מבין השניים (אנחנו לגמרי אנשים של שוקולד).

קרמו שוקולד מריר
שף רועי פחימה

סה"כ החוויה במסעדה הייתה נהדרת- אוכל טעים, יין טוב, שירות נהדר ואווירה קסומה.

סיורים בצפת- מרכז תיירות "אסנט"

במסגרת הטיול שלנו בחרנו להנות קצת מהעיר העתיקה של צפת ולהיוודע לגלריות האומנות, לבתי הכנסת הייחודיים (שמאחורי כל אחד מהם יש סיפור) וליקבים העשירים (שכן צפת מוקפת בגפנים).

"אסנט" הוא מרכז התיירות הגדול והמרכזי בצפת ושם ניתן למצוא מגוון ענק של סיורים, הרצאות, סדנאות ותכנים כמו סיורי סליחות, סיורי עששיות, סיורים קולינאריים,  סיורי בר מצווה ועוד. בין הפעילויות שמציעים במרכז אסנט גם לינה משותפת בגסטהאוס בעלות סמלית או לחילופין לינה במלון הבית בצפת- מלון תל אביב לשעבר, ברמת 3 כוכבים כאשר הקונספט הינו חופשה עם ערך מוסף וחוויה "המטרה שלנו להציג לציבור הרחב את העיר צפת, העומק שלה, האזורים המיוחדים והקסומים ולהעניק למבקרים חוויה של חופשה עם ערך מוסף".

מי שליווה אותנו לסיור היה ארבל זכריה- איש עשיר בידע שלקח אותנו לסיור המגלה לנו את סודותיה המופלאים של העיר צפת- על האנשים שהיו חלק מהקמתה, על אנשי הרוח שצמחו בה ועל הנהירה הגדולה של קבוצות מכל העולם. אני לא אשתף אתכם בכלל החוויות והסיפורים (את זה תצטרכו לעשות עם ארבל באופן אישי- ואני ממליצה בחום), אבל אחד הסיפורים המרתקים היה דווקא של מרכז אסנט עצמו- שהוקם על ידי קבוצת אמריקאים שהגיעו מוודסטוק.

ארבל זכריה. מרכז אסנט
בית הכנסת של האר"י הקדוש- "לא היית אצל האר"י הקדוש לא היית בצפת"

גם הם, כמו קבוצות רבות, שמעו על קברי הצדיקים בעיר, על הרוח הקבליסטית שגדלה וצמחה מצפת והבינו שבאי בין כל הירוק של הגליל הם ימצאו את השלווה והשקט הדרושים להם. הם הקימו את אסנט כמרכז קבלה- ולכן תוכלו למצוא על הקירות תכנים רלבנטיים על הקשר בין הקבלה למדע, רוח וגוף.

צפת הציורית. גם לצבע התכלת יש משמעות
צפת מקום בו היסטוריה ורוחניות מתקיימות זו לצד זו

הצוות חם ואדיב והמרכז מוגדר כמרכז תיירות רוחנית- מאוד ייחודי בעולם התיירות ובהחלט מאוד מושך. אל תוותרו על הסיורים דרכם.

מרכז אסנט צפת, רחוב הארי 2, טלפון:  0773601100

יקב צפת העתיקה

נפרדנו מארבל לשלום, ונשארנו עם משה ויעל אלון- זוג מקסים של חוזרים בתשובה, שהיקב הוא הבייבי שלהם- מלבד ילדיהם וצאצאיהם העובדים לצידם.

הכניסה ליקב צפת העתיקה

יקב צפת העתיקה נמצא בצפת בין הסמטאות והגלריות שבלב העיר העתיקה (בצד רובע האומנים המפורסם). היקב נחשב ליקב בוטיק (גראז') בסגנון דרום צרפת, בורדו, המשלב ייצור בתהליכים ידניים מסורתיים וטכנולוגיה מודרנית .

זוג מקסים. משה ויעל אלון בעלי היקב

את תהליך ייצור היין עוטפים הנשמה והמגע האישי של המשפחה כצוות ובראשם אבי המשפחה היינן משה אלון. אלון, שגדל והתחנך בנתניה, נסע מתוקף עבודתו ביהלומים לתאילנד ושם מצא את התשובה. כשהוא חוזר לארץ הוא מגיע לצפת, לומד להכין יין ופותח יקב. לימים הומלס אמריקאי, שבא לחפש את ייעודו בצפת, משדך למשה את יעל- תל אביבית שחזרה אף היא בתשובה וניהלה חנות מקומית. השניים מתאהבים והשאר הוא היסטוריה.

לכל יין יש שם

את כל עבודת ייצור היין החל מבציר הענבים ועד להדבקת תוויות עושים משה ויעל וילדיהם. כל מי שנכנס ליקב מתקבל בסבר פנים יפות תוך מתן הסברים מעמיקים על ייצור היין (אל תפספסו את הסיפור הנפלא של המשפחה) וכמובן- יכול לרכוש מהמוצרים הנדירים (רק 6,000 בקבוקים מיוצרים בשנה ונמכרים רק מהחנות בצפת).

לפרטים נוספים: https://safed-winery.co.il/

פריקסה זהבה

כבר אמרנו שצפת טומנת בחובה המון סודות, אבל יש בה גם המון אוצרות. בתום הטיול הנפלא שלנו מצאנו את זהבה – אישה מקסימה וחיננית שמכינה אוכל טוניסאי וטריפוליטאי טעים וברמה גבוהה. זהבה ובן זוגה הם הדבר האמיתי- היא קמה בבוקר מוקדם, מכינה את הסלטים הייחודיים (הצ'רשי שלה והלימונים הכבושים טעימים למות!), הוא מנפה את הקמח לפריקסה והספינג'ים והיא מגוללת את הקוסקוס שייצא אחד- אחד. אוכל ביתי אמיתי ואותנטי.

הכירו את זהבה

היא מכינה לנו כריך טוניסאי מושלם ומיד מעמיסה קערת קוסקוס עם מרק ירקות מעל, מבלי לפספס הצ'רשי בצד. וכאילו לא שבענו מכל אלה, זהבה מיד מטגנת קציצות כפתה טוניסאיות מדג שהיו לא פחות ממושלמות.יצאנו עם טעם של עוד והכי חשוב- הכרנו עוד אישה מדהימה. מומלץ מאוד!

כריך טוניסאי מושלם
קוסקוס וקציצות כפתה דג מעשי ידיה של זהבה

כתובת: ירושלים 26, צפת

1 תגובה

להשאיר תגובה