הבוקר הזמנתי קפה טו-גו במסעדה מוכרת ו-וותיקה בעיר וחשבתי לעצמי: 'כמה אני מתגעגעת לצאת לבלות בעיר הזו'. התקופה הזו בירושלים זו התקופה הכי קסומה וססגונית שיש: אורות של חג האורות והכריסטמס מציפים את הרחובות, ריח סופגניות באוויר והקור הירושלמי מתמלא בחום של תיירות מקומית ומחו"ל. נכון, השנה המאפיינים הללו הצטמצמו מאד, אבל ירושלים- גם ריקה וקרירה, עדיין מלאת קסם ואווירה שאין בשום מקום אחר בעולם.
עם המחשבה הזו החלטתי שאני לא מזמינה טייק אווי הביתה, אלא קונה אוכל- רחוב ואוכלת ברחוב- כמו פעם, בלי לדפוק חשבון לקור הירושלמי. הגעתי לURAN's- סושייה חדשה שנפתחה ברחוב החבצלת 1 לפני כחודשיים. כן, גם אני התפלאתי (ושמחתי) שעסק חדש החל דרכו דווקא בשנת 2020, ועוד בתחום המזון, אבל החלטתי לנסות.
כבר בכניסה חיכתה לי בחורה נחמדה ומסבירת פנים והציעה לי ולבן זוגי משהו לשתות. תוך פחות מדקה הונחו בידינו בקבוקי הבירה התאילנדית LEO שהחזירו אותי לחופי תאילנד הרחוקה. אז צוות לעניין –צ'ק ואווירה אסייאתית-צ'ק!
אבל URAN’S ממש לא מתיימרת להיות אסייאתית רגילה- האוכל הוא פיוז'ן בין האוכל המזרחי לאוכל האסייאתי. אומנם בין המנות ניתן למצוא רולים וקומבינציות מיוחדות של סושי, מרק ראמן שאת האטריות שלו מכינים במקום, סביצ'ה, סשימי סלטים אסיאתיים, לחמניות באן מאודות עם מילויי אסאדו או עוף, אבל במנות יש הרבה ירושלמיות (ואם לומר את האמת, אין אף עובד אסייאתי במקום, אפילו לא רק למראית עין). כך מצאתי את עצמי אוכלת, בין היתר, "רול ירקוני"- מחווה לאיש היח"צ הירושלמי רון ירקוני ולבית התורכי ממנו מגיע השף- רול סושי-יפרח עם סלומון, אספרגוס וסלק כבוש.
מנה נוספת שהייתה לא פחות ממושלמת בעיניי, הייתה רול דג לבן ועלי חרדל. ברול יש מלפפון, צ'יפס אבוקדו (שתי המילים האהובות עליי באוכל-רחוב) ואנשובי. כל ביס הוא עולם ומלואו, עשיר בטעם שמתפוצץ בפה. מנה להתחיל איתה (ולהישאר עם טעם של עוד).
URAN’S הוקמה על ידי זוג החברים הירושלמים, עומר כהן ואורן בן מויאל. לעומר, מנהל המקום, יש ניסיון רב בניהול בתי קפה ומסעדות כמו הולי בייגל הירושלמית, ואורן, שף המסעדה, שעל שמו (או יותר נכון הכינוי שדווקא בו) נקראת המסעדה, הגיע מעולם המטבח ועבד במשך חמש שנים כסו-שף במסעדות ג׳קו סטריט וג'קו סאן.
מכורח הנסיבות, המסעדה פועלת בפורמט של שירות משלוחים לכל רחבי ירושלים וסביבתה. החבר'ה סיפרו כי הם מחכים כבר לסטודנטים ולתיירים שיפקדו את המקום (המסעדה שוכנת למרגלות "מכללת הדסה" שסגורה בימים אלה). הקונספט המיוחד של המשלוחים תפס מיד את עיניי (שאוהבות אסתטיות וניקיון באוכל): מנות המסעדה מגיעות ארוזות בתוך קופסאות יוקרתיות המעוצבות כקופסאות תכשיטים, וכך הסועדים יכולים ליהנות מאווירה מיוחדת המשלבת טעם ועיצוב גם כאשר הם אוכלים בביתם.
בן מויאל מספר כי בתקופת הקורונה הוא השתעמם מאד בבית והחל להכין סושי בביתו ולהציע את המנות לתושבי ירושלים בשירות משלוחים. הסושי התפרסם מפה לאוזן והפך מהר מאוד להצלחה גדולה. וכך החליט אורן לחבור לעומר ולהקים יחד את :Uran's. ״קיבלתי תגובות מאוד נלהבות לסושי שהכנתי, והתעורר בי רצון גדול להביא לירושלמים מנות סושי איכותיות שעד כה לא יצא להם לטעום״, הוא מספר.
עומר, מנהל המסעדה: ״החלטנו להקים את המסעדה דווקא בזמן הקורונה ולקחת את הסיכון, כי אנחנו מאמינים ב-Uran's ובייחוד שיש לה על פני סושיות אחרות. אנחנו רוצים לפתח תרבות חווייתית של סושי באזור ירושלים.״
המקום כשר למהדרין ופועל לפי הנחיות התו הסגול.
שירות המשלוחים זמין בימים א׳-ה׳ בין השעות 11:00 בבוקר עד חצות ובמוצ"ש 19:30- חצות. לאתר: https://www.urans.co.il/