תגידו שהגרוזיני שלח אתכם

הלכנו לבקר במקדש החצ'אפורי הירושלמי 'החצ'פוריה' , בית מאפה שעושה כבוד למאפה הלאומי הגאורגי וככה למדנו על יום החצ'אפורי הבינלאומי וטעמנו מהפחמימה הנפלאה שבאה טוב עם גבינה גאורגית או ביצה

החצ'אפורי (חצ'א = גבינה, פורי = בצק) הוא מאפה בצק במילוי גבינה מסורתי המגיע היישר מגאורגיה שם הוא נחשב לסמל לאומי
החצ'אפורי נחשב לפופולרי מאוד בג'ורג'יה, הן במסעדות והן כאוכל רחוב. כמזון בסיס גאורגי, המחיר של ייצור חצ'אפורי משמש כמדד לאינפלציה בערים גאורגיות שונות על ידי "מדד חצ'אפורי", שפותח על ידי בית הספר הבינלאומי לכלכלה באוניברסיטת טביליסי .

בשולי שוק מחנה יהודה עושים כבוד למאפה הלאומי של גאורגיה כבר כמה שנים ש'החצ'אפוריה' הפכה לשם דבר בכל הקשור לאוכל רחוב ירושלמי קח שכדאי להזמין מראש את המאפים שיוצאים אש מהטאבון היישר לחיך.
טנגו, הבעלים, ראה את הכבוד שעושים בישראל לבורקס התורכי והחליט להכיר לחיך שלנו את הבורקס הגרוזיני. במטבח של המקום מייצרים את המאפים המיוחדים טרי טרי, וללא שימוש במרגרינה, בדיוק כמו שאימא של טנגו עושה את החצ'אפורי שלהם כבר שנים. חשוב לדעת שאת
הידעתם שהחצ'אפורי נכלל ברשימת המורשת התרבותית הבלתי מוחשית של גאורגיה . מטעם ויוזמת האגודה הגסטרונומית של ג'ורג'יה, ה-27 בפברואר הוכרז כיום החצ'פורי הלאומי, כדי לחגוג את המאפה המובהק של גאורגיה וכן כדי לקדם את ההכרה בו בעולם
אולם שם בחמשת המחוזות של המדינה מכינים כל אחד את החצ'אפורי בטעם ובסגנון שלו. בחצ'אפוריה תוכלו להתוודע לצד החצ'אפורי הקלאסי גם לאצ'ארולי – שהוא חצ'אפורי סירה, ממולא בגבינה עם ביצת עין מלמעלה, וכן למגרולי – בצק שמרים ממולא עם שכבת גבינה מעליה (קריספית בתנור).
למקום מגיעים לא רק כדי לאכול אלא לספוג את האווירה והצעקות הגרוזיניות שהעובדים במקום חולקים אחד עם השני והכל ברוח טובה כמובן

המאפים הלוהטים מחכים לכם בשקמה 5, שוק מחנה יהודה
אפשר גם להתקשר אל הגרוזיני >> 02-5373630

תגובות

להשאיר תגובה