המלחמה שפרצה הביאה איתה יוזמות חברתיות והרחיבה יוזמות שכבר קיימות כמו למשל פרויקט הצלת מזון שהחל לפני כמה שנים בשוק הסיטונאי והתרחב לפני חצי שנה לשכונת קריית מנחם בליווי ועידוד ״קרן ירושלים ירוקה״ ומנהל קהילתי גנים ובשיתוף פעולה עם החנות השכונתית – ״חמדת הארץ״ ותושבי השכונה השותפים במיון הסחורה שחלקה מועברת ליצירת קומפוסט והרוב הגדולה לחלוקת מזון לעשרות משפחות. וכך מצליחים להציל טונות של מזון שאלמלא היה נזרק היה מבוזבז ופוגע בסביבה. את הפרויקט בשכונה התחילו נגה סיבין ואיילת טיין והצטרפה אליהן תושבת השכונה מאיה שקד.
שקד משתפת כי בתקופת המלחמה מפעילות של יום אחד להצלת מזון, גדלה העבודה ל-3-4 ימים, תוך תיאום (לעתים ספונטני) שוטף עם עובדי החנות ״חמדת הארץ״ להגעת סחורה חדשה ופינוי והסחורה הקודמת לחלוקה.
״חלק מהארגזים מגיעים לשכנים, למתנדבים ולמצילים עצמם וחלק מגיע למשפחות מהדרום המתארחות בשכונה, למשפחות מגויסים, לבית התמחוי הסמוך ולמדריכי תנועת הנוער של הקיבוץ העירוני "ראשית", המתנדבים להעביר פעילויות אחה"צ לילדי השכונה״. חברי הקיבוץ העירוני מכינים מאכלים עם האוכל שמצליחים להציל מהכנת מרקים, סלטים, פשטידות עם הילדים ועד לעוגות פירות.
מאיה שקד, אמא ל-4 ילדים שבעלה משרת כעת בלבנון הייתה אמורה להתחיל תואר שני בתרפיה באמנות, אך כידוע המלחמה שיבשה לרבים את התוכניות ושקד החליטה שהיא לא עומדת מנגד ומתגייסת לטובת הקהילה והצלת המזון.
״בשבועיים הראשונים של המלחמה, העברנו ארגזי מזון למשפחות מגויסות שהתקשו לצאת מהבית לרכוש מזון, למשפחות נזקקות ובהמשך גם לתושבים בעלי מודעות סביבתית המבקשים להיות שותפים לשמירה על הסביבה וצמצום מזון״.
בשבוע הראשון של המלחמה, המתנדבים.ות לקחו את כמויות התפוחים שקיבלו והפכו לעשרות עוגות תפוחים עם קינמון שנשלחו למשפחות שבן זוגם גויס למלחמה.כמעט בכל יום שקד עסוקה בלהביא ארגזי אוכל לעשרות משפחות ומצרפת גם את ילדיה לפעילות המבורכת.שקד מציינת שיש צורך בעוד ידיים מתנדבות כדי לשנע את ארגזי האוכל לאור הביקוש.
בסוף הריאיון ביקשה להדגיש ״כי הירקות ופירות שאנו מצילים לא מגיעים רק לנזקקים אלא לאנשים המודעים לסביבה, שמבינים את החשיבות שאם הירקות הללו יזרקו הסביבה תפגע בשעה שאפשר היה להכין מאכלים טעימים עם אותם ירקות ופירות שהבשילו לפעמים יתר על המידה״. וסיכמה: ״מרגש אותי כיצד בתקופת מלחמה אנשים מקשת רחבה של אוכלוסייה מכבדים את אמא אדמה ושותפים לשמירה על הסביבה ולפרויקט החשוב של צמצום בזבוז מזון״.