יש בתי קפה שכונתיים, יש בתי קפה של רשתות ויש בתי קפה שעולים אליהם לרגל. באמצע שום מקום עם נוף מדברי ניצב לו בחגיגיות על צלע הר : 'קפה ברותם' במושב האקולוגי רותם בבקעה. את המקום הקימו השכנות אדלה רן (34) ורויטל מרזל (49) – 'חילונית על הרצף' ודתייה שיצרו תפריט שכולל את 'המצלוחה' (מאפה פילו עם ביצת עין ודברים טובים) וקורנליוס (פטריות, תרד מוקרמים על לחם תירס). בעשור שנות  פעילותו הוא כבר רכש לעצמו קהל לקוחות שמגיע מירושלים, מישובי השומרון ומהמרכז  

הניסיון לחפש קפה עם אופי וכזה שטומן בחובו סיפור מרומם לב הוביל אותי באחד בימי השבוע המעוננים 'לקפה ברותם' על אף השם הלא מלהיב המקום בהחלט כן. רק הנסיעה אליו יותר משעה מאזור המרכז טומנת בחובה חוויה. לצפות בנוף המדברי הקסום כשנוסעים בין הגבעות של השומרון והבקעה בין כפרים ערביים למושבים עם שמות כמו 'חמדת' 'בקעות' 'שדמות מחולה' ועוד. הקפה שלנו ניצב על צלע הר שצופה על צפון הבקעה והרי הגלעד בקיצור המקום לבוא כדי לעשות סדנת ויפאסנה. בכניסה לקפה מקבל אותנו כלב לבן וחנייה מלאה ברכבים. מחזה די מפתיע בהתחשב בעובדה שאנחנו באמצע שום מקום אבל מביני הדבר כבר יודעים ש'קפה ברותם' זה מקום שעולים אליו לרגל ולאוו דווקא בשלושת הרגלים. מישהי שאני פוגש נסעה יותר משעה מירושלים, זוג דתי הגיע מלב השומרון ובכלל נדמה שהקפה לא רק הפך למוקד הבילוי של המושב הצבעוני הזה אלא למוקד בילוי מרכזי בבקעה. לאנשים שמחפשים סטייל בורגני אבל לא רוצים להגיע למרכז או לירושלים. 

"המקום נולד לפני קצת יותר מעשור" מספרת לי רן שתחילה ניסתה  את מזלה בחנות יד שנייה "מהר מאוד הבנתי שזה פחות הכיוון וחשבתי על בית קפה מקומי. אני מאוד אוהבת את תחום הבישול והאירוח מגיל מאוד צעיר וחשבתי שזה בדיוק מה שחסר בישוב". הישוב רותם התחיל כהיאחזות נח"ל בשנת 84' ע"י גרעינים מהתנועה הקיבוצית ובשנת 2001 אוזרח על ידי מספר רווקים ומשפחות שחלמו על ישוב דתי – חילוני שחי בשלום עם סביבתו. עם הזמן הישוב הפך לאקולוגי כזה שמאכלס סגנונות בנייה מיוחדים ושונים וגם הגיעו אליו כל מיני "אנשים שלא מצאו עצמם, פליטי חברה ואנשים אנטי ממסדיים" כמו שאומרת לי רן והמקום אוכלס בידי 'רוחניקים' דתיים, אנשי טיפול וצעירים שחיפשו משהו אחר.

באותם ימים שרן חלמה על מקום שיארח אנשים הגיעה לישוב מירושלים מרזל שעוסקת בבישול "מהר מאוד התחברנו והתגלגלנו עם העסק. כל פעם הגדלנו אותו קצת".

על המנות שבתפריט אחראית מרזל "כדי להמציא מנות היא צריכה לישון רעבה" אומרת בצחוק רן. כשאני שואל את מרזל 'איך את מסבירה את זה שקפה במקום מבודד הצליח למשוך כל כך הרבה אנשים וקהל?" מרזל מצביעה עם אצבעה לשמיים כמו בשיר "הכל זה מלמעלה". 

רן מספרת לי שעל אף שהיא כל היום במטבח הוא בדלפק המכירות היא מבינה שהקפה שלנו הפך להיות מוכר "נפשתי פעם בסיני ומטייל התלהב מזה שאני קשורה לקפה. אפילו האחות בלידה שלי הכירה את המקום". זוג הנשים הנחמדות לא השקיע אגורה בפרסום "פנו אלינו אפילו מתוכניות בישול וסרבנו" אומרת מרזל

התפריט של הקפה מגוון חלבי וכשר והוא כולל את כל מישראלים אוהבים החל משקשוקות מגוונות, סלטים, כריכים ועוד. הדברים המיוחדים הם המצלוחה – טייק אוף של המקום על בורקס ממולא אבל הרבה יותר מזה. הוא כולל מאפה פילו ממולא מטבוחה ביתית, גבינת גאודה, בולגרית וחציל אפוי על זה מרוחה לתפארת ביצת עין ומסביב סלט חי ומטבלים. עוד 'שוס' לא רגיל הוא הקורנליוס (לא האפיפיור הנודע) המאכל כולל פטריות שמפניון ופורטובלו עם תרד, בצל סגול ותרד מוקרמים כל זה על לחם תירס אפוי בחמאה וגאודה עיזים ומעל כל הטוב הזה 2 ביצי עין וסלט

בגזרת הקינוחים ממליץ לכם על הכנאפה האפויה עם האוכמניות את זה ניתן לשלב עם 'ספיישל לימון' – קינוח קרם לימון קרם מסקרפונה וניל ועל זה רוטב פירות יער ועוגיות שקדים ואם אתם לא בקטע אז תמיד אפשר לסיים 'בנס קפה של חדר מורים' לא כולל את תחושת הדחיפות והלחץ

תגובות

להשאיר תגובה