יש 2 סוגי מסעדות שמצליחות לשרוד בירושלים שנים ארוכות: יצירתיות וביתיות. יש את אלה שאת מגיעה אליהן ומתייחסים אליך כבת-בית, ויש את אלה שאת אומרת: כמה מגניב ויפה פה. "המסילה"- מסעדה ים תיכונית חדשה שנפתחה במתחם התחנה הראשונה- היא מקום שהוא גם וגם: גם יצירתית וגם ביתית.
האיש שעומד מאחורי הקמתה הוא רמי גרייגוס- מסעדן ירושלמי שפשוט אוהב את המפגש בין היופי לאוכל והכי חשוב- את המפגש עם האנשים. גרייגוס הוא אחד המוחות המבריקים שיש בתעשיית האוכל הירושלמי. הוא מהמעטים שמבינים את הקונספט של אוכל טוב, ניראות, אווירה ועסקים.
שנים אני מבלה במתחם התחנה הירושלמי- אכלתי בכל מסעדה, שתיתי בברים, נהניתי מההופעות. אין ספק ש"המסילה" חרטה על דגלה לתת פייט ליתר המסעדות באזור: כבר מהכניסה הצבעונית והססגונית, שעוצבה כמו חצר ביתית, עם האבן הירושלמית בקירות והכחול היווני הבוהק מהשילוט והמסגרות של הדלתות והחלונות, מרגישים חו"ל. בפנים השולחנות ערוכים ויש מוסיקה ים תיכונית ברקע. למי שלא הצליח לטוס בשנתיים האחרונות בגלל הקורונה, החוויה הזו משמעותית מאוד.
כשנכנסים מקבל אתכם צוות אדיב, חייכן, שמח. "רמי הוא בוס נפלא. הוא קפדן, אבל תמיד מתייחס אלינו באדיבות ובא ממקום מלמד," מספרים לי העובדים. ואכן קפדנותו של גרייגוס מורגשת: המקום נקי, מסודר ויש בו התייחסות לכל פרט, ולו הקטן ביותר. מרגע שסועד עוזב את המסעדה, השולחן מיד מנוקה ונערך לסועד הבא, גם אם אין הזמנה על השולחן. בעיניי, מדובר על כבוד ליתר הסועדים כדי שייהנו מחוויה קולינארית מלאה וירגישו שהם בטופ.
אבל התכנסנו כאן לדבר על אוכל, עליו אמון השף נדב כהן שבנה את התפריט למסעדה. הדבר הראשון שמונח על שולחננו הוא סלט "הבית"- סלט ענק שמכיל את כל השפע שיש לאזור להציע: פטריות מוקפצות עם פלפל אדום, חסה מסולסלת, ירקות טריים, טיגוני בטטה מפוזרים מעל וכדורי גבינת עזים מטוגנת. סלט משביע מלא בכל טוב ומוגש בצורה אסתטית לעין.
אחריו הגיעה מנה שבעיניי הייתה המנה המנצחת של הארוחה- רולים מטוגנים עם דגי סלמון ומוסר בפנים. אומנם מדובר במנת פתיחה, אבל היא גדולה וטעימה כל כך ולגמרי פותחת את התיאבון. הרולים מוגשים עם סלט בצד ורוטב שום שנעשה במקום.
בהמשך הזמנו צזיקי פטריות יער מוקפצות. המנה הייתה פרשית ומפוצצת בטעמים שמשתלבים אחד עם השני בנעימות. לגמרי מנת פתיחה מומלצת. כיוון שאנחנו בערב יווני, אי אפשר בלי המוסקה היוונית, רק שבגרסה הכשרה אנחנו מקבלים מנת חציל חלבית, עם גבינת עזים נדיבה במרכזה, רוטב עגבניות ופרמז'ן (נגיעות איטלקיות, פיוז'ן נדיר לגמרי). מדובר במנה מאוד ממלאת ומשביעה בפני עצמה וטעימה מאד.
בשורה התחתונה המסעדה זוכה לכל התשבוחות על שירות אדיב, אסתטיקה וניקיון ואוכל פשוט טעים. חוויה לכל המשפחה.
"המסילה", כשרה למהדרין, מתחם "התחנה הראשונה" ירושלים.