תום שוורץ (28) טייל כמו רבים מבני גילו בהודו, התרשם מהמטבח המקומי ובתקופת הקורונה החליט להקים את ג'ירה – מסעדה הודית קטנה בלב הפועם של ירושלים שמביאה לקהל הישראלי את טעמי אוכל הרחוב ההודי העשיר בטעמים ותבלינים
הדבר שתמיד הדהים אותי במטבח ההודי האהוב הוא היכולת להפגין כל כך הרבה יצירתיות במטבח שהוא טבעוני במהותו: הצבעוניות, עושר התבלינים ושיטות ההכנה המיוחדות פרסמו את המטבח ההודי בכל העולם. המסעדה ההודית ג'ירה (כמון בשפת המקום) יודעת להשתמש בסודות המטבח ההודי מבלי לעשות הנחות לחיך הישראלי כך שכל יוצא הודו יוכל להרגיש כאילו עצר באחת הדאבות (מסעדת דרכים הודית מסורתית) ונמזג לו אוכל שהתבשל על גזיות קארוסין
צ'ולה הוא תבשיל פאנג'יבי (ממדינת פאנג'ב בצפון – מערב הודו) פופולארי שכולל גרגירי חומוס בבישול ארוך עם תה שחור, תבלינים ומשחה ארומתית על בסיס עגבניות, בצל ומשפחת שום ג'ינג'ר הבישול הארוך מקנה לתבשיל טעמים עמוקים.
הביטרוט קוזמו הוא תבשיל שלוקח אותנו למטבח הדרומי של טאמיל נאדו שכולל בתוכו תערובת של סלקים, קישואים, עגבניות, בצל בבישול איטי של קטניות קלויות עם זרעי חרדל, צ'ילי עם שעועית שחורה ואם זה לא מספיק אז מוסיפים לזה מיץ תמרהינדי ומשחת קוקוס.
במסגרת המסע הקולינרי ברחבי הודו אפשר לקפוץ לחצרות המטבח המוגהלי (מונגולי) ולטעום את נאוורטן קורמה – תבשיל ירקות שורש על בסיס רוטב בצל לבן עם יוגורט וקשיו לצד זרעי קוסברה התבשיל נעשה בטכניקת בישול שהיא עישון – על הירקות מניחים גחלים לוחשות עטופות בנייר כסף ועל זה שופכים חמאה. מכסים ונותנים לאדים לעשות את שלהם.
לכל אלו ניתן להוסיף את 'אלו דאהי פאפרי צ'אט' – סלט מרחובות העיר הקדושה וראנסי שכולל דיסקיות בצק מטוגנות ומטובלות בסלט תפ"א עם עגבניות, בצל סגול, כוסברה, רימונים, יוגורט צ'אטני ירוק חריף, וצ'אט מסאלה. המסאלה היא תערובת תבלינים שנטחנת במקום והיא על בסיס מלח גופרית שחור.
את כל הארוחה הזאת שנקראת 'טאלי' ניתן לשלב עם כוס לאסי – יוגורט הודי עם זעפרן והל
בתיאבון
ג'ירה
הלני המלכה, 7 ירושלים
א – ה : 12:00 עד 0:00
ו' – 11:00 עד 14:00
שבת – סגור