אחד הדברים היפים בירושלים, זה שהיא יודעת לספק בחורף (ולרגעים גם בקיץ) אווירה אירופאית משכרת- האבן הירושלמית העתיקה, המבנים המפוארים, בתי כנסת וכנסיות ססגוניים ומסעדות מפנקות. טוב, אם לומר את האמת, אין על האוכל הישראלי במסעדות- השפע פשוט אדיר ולכן בזה ירושלים תנצח את חו"ל בנוק אאוט.
מסעדת לוצ'נה בממילא היא אחת המסעדות שתעניק לכם את החוויה האירופאית במלואה. או, ליתר דיוק, האיטלקית במלואה. המבנה המקורי של המסעדה, השוכן במעלה שדרות ממילא, נבנה במקור עבור משפחת הרברט קלארק האמריקאית, אבל בנייתו היא דווקא בסגנון ערבי: קשתות על החלונות, קירות שעשויים משורות של אבנים אדומות וריצוף מחודש משיש קרארה. תפאורה של עצי שלכת, גפנים וכרמים מוריקים עוטפת את המסעדה ומשלימה אווירה שמרחיבה את הלב.
התפריט של לוצ'נה מכיל כולו אוכל איטלקי-חלבי משובח, גדוש כל טוב ועמוס בטעמים. מה שיפה במסעדה חלבית שאפשר לאכול את התפריט העסקי גם בבוקר, אבל האמת שאין בכך צורך, כי לוצ'נה מציעה תפריט ארוחות בוקר מהטובים שנתקלתי בהם.
כדי לשנות מארוחות הבוקר שאנחנו מכירים, החלטתי לנסות את הקרוק מדאם של המקום. מדובר בזוג בריושים ממולאים בסוגי גבינות שונים, ברוטב בשמל וביצי עין. לצידו הוגש סלט ירוק עשיר בסלק ואגוזים, לרענן את ארוחת הבוקר ולהקליל אותה. המרקם של הבריושים היה לא פחות ממושלם, ביצי העין הוכנו בצורה מדויקת והרטבים התמזגו לשרשרת טעמים נהדרת. המנה מאוד מומלצת ואפשר לחלוק אותה עם עוד אדם, אם לא רעבים במיוחד (אני לא חלקתי. הייתה טעימה מדיי).
בנוסף, הזמנו ארוחת בוקר ליחיד בסגנון רומאי: האומלט הוגשה עם בצל ירוק, מוצרלה, קונפי שום ופטרוזיליה. תיבול של פסטה בחביתה. גאוני! ארוחת הבוקר הייתה טעימה וגם היא עשירה- הגיעה עם מטבלים מיוחדים ולחמנית בריוש, ועם זאת, דווקא בגלל שמדובר בסגנון אוכל ייחודי, הייתי ממליצה להתנסות במנות האחרות שמוצעות לארוחת הבוקר כמו הקרוק מדאם, השקשוקה הפיקנטית והבוקר הסיציליאני. כולן מוגשות עם שתיה חמה וקרה.
למרות שארוחות הבוקר שהזמנו היו עשירות מאוד, אי אפשר שלא להזמין קינוח. את זה יש בשפע גם לעם הישראלי וגם לעם האיטלקי. בהמלצת המלצר, הזמנו עוגת גבינה ושוקולד עם שכבת קרמל מעליה ושברי קקאו משובח. כחובבת עוגות גבינה, הקינוח הזה הגיע אצלי לטופ 5 של הקינוחים הטובים שאכלתי בחיי. מדובר במשלב טעמים מדויק להפליא, שמעניק המון רעננות למנה ולא מכביד עליה (עוגות גבינה ושוקולד יכולות להיות דבר מכביד מאוד). רואים שהתוצרים משובחים והקונדיטור לא התפשר על איכות.
בשורה התחתונה, מסעדה לכל המשפחה, אבל אם כבר אתם הולכים עם הילדים, תנסו להרגיל אותם לטעמים וחוויות קולינאריות חדשות, כי זה לגמרי המקום להתנסות בו.
לוצ'נה, שדרות ממילא (בקניונית בקומה השנייה), המסעדה חלבית וכשרה למהדרין.