מסעדת "סלון יווני" של שף גיא פרץ שהביאה לישראל את החווית היוונית הכי אותנטית שיש ממשיכה להתרחב ופותחת שתי מסעדות נוספות, הראשונה תיפתח הערב בזיכרון יעקב והשנייה תיפתח ב10 במרץ במתחם התחנה הראשונה בירושלים. המסעדות כמו שאר מסעדות הקבוצה מביאות את חווית ה- Dinner&Party – מתחילים בארוחה יוונית משובחת וממשיכים לערב שמח שכולו מוזיקה יוונית וריקודים. גם במסעדות בירושלים ובזיכרון יתארחו זמרים מידי ערב להופעה חיה ושמחה.

המסעדה בירושלים ממוקמת במתחם התחנה הראשונה (רחוב דוד רמז 4) באזור מרכזי, המשקף את הרבגוניות וההיסטוריה של העיר. התפריט והעיצוב, דומים ולעיתים ישנן נגיעות עיצוב שונה בהתאם למיקום ולאופי של כל מסעדה.

הגודל של המסעדות דומה והן יכולות לארח בכל ערב מעל ל-200 סועדים. המקום כשר ויהיה פתוח 7 ימים בשבוע – ראשון עד חמישי, שישי בצהריים ובמוצאי שבת.

אווירה

סלון יווני עוטפת את הקולינריה הים תיכונית בעיצוב יווני מסורתי, עם חלונות כחולים, מרפסת לחוף הים, הרבה פרחים וצלחות שאפשר לשבור, כמיטב המסורת. במסעדה יוקדשו ערבי נושא לאתרים היוונים השונים כמו לסבוס, מיקונוס או אתונה, בהם יוגשו מנות אופייניות לצד מוזיקה ואווירה ייחודית.

צילום: יונתן בן חיים

תפריט

התפריט של סלון יווני אוהב את הים התיכון ומתהדר במגוון דגים מקומי רחב וטרי, לצד מנות יווניות קלאסיות, מאפים ופסטות. מנות החובה של הסלון כוללות עמדת ירקות טריים ומנות פטה, בר פתוח של מזאטים ודגים נאים, בוצ'ר דייגים עם פלטה ולהבות וכמובן חגיגה מתוקה עם שולחן קינוחים מפנק.

צילום: יונתן בן חיים

 

שף גיא פרץ

שף גיא פרץ. צילום: יונתן בן חיים

גיא פרץ הוא שף, מסעדן ומחבר ספרי בישול ישראלי. בעלים של מסעדות השף סלון יווני  ושל חברת יבוא הפוד טראקים "אוטו-פוד" וזוכה 13 מדליות זהב קולינריות בינלאומיות, כקפטן נבחרת השפים הישראלית.
פרץ נולד בדימונה לשושלת שפים וקצבים מהעיר קזבנלקה שבמרוקו, בצעירותו סיים את לימודי הקולינריה בבית הספר תדמור בהרצליה ועבד במלון שרתון בתל אביב, שם הפך ליד ימינו של השף ההולנדי בעל השם העולמי ווטרוס לאפ. בשירותו הצבאי שימש פרץ בתור השף של יחידת הקישור לכוחות הזרים, ואירח משלחות בינלאומיות של בכירי צבאות זרים וצה"ל. בהמשך הקריירה הקולינרית שלו, שימש פרץ כשף בגני ארועים ובתי מלון והקים חברה לייעוץ קולינרי על שמו שפעילה במאות פרויקטים בישראל ובעולם.

צילום: יונתן בן חיים

תגובות

להשאיר תגובה