הרחבה השוויונית בכותל הדרומי הייתה לנושא מאבק בחודשים האחרונים ואף הובילה למשבר בין ישראל ליהדות התפוצות על רקע זה הלכנו לשם בערב ט' באב כדי לפגוש מתפללים מהתנועה המסורתית (ולא רק) כדי לדבר על שנאת חינם, מאבק הכותל ואיך נראית תפילה שיוויונית
רחבת 'עזרת ישראל' היא רחבה שנמצאת דרומית לכותל המערבי ובין שער המוגרבים לקשת רובינסון במקום זה בשנת 2013 על רקע מאבק נשות הכותל והתנועות הלא אורתוקסיות הקים השר בנט שהיה אז שר הדתות והתפוצות רחבה למתפללים ללא הפרדה בין נשים לגברים. מאז נאבקים אותן תנועות להרחבת המתחם וכן בניית שער יחיד שיוצא מאזור הכותל המוכר. המתווה לא אושר לבסוף וזה גרם למשבר חמור עם יהדות התפוצות. בערב ט' באב ערכה במקום התנועה המסורתית ער תפילות ולימוד ברוח החג "כרגע עזרת ישראל היא זמנית" מספרת תמי גוטליב מהקהילה המסורתית ברחובות "המקום פה מאפשר תפילה מעורבת ואנחנו מקווים שביום מן הימים היא תהפוך לקבועה הן מבחינת השלמות הבנייה והן מבחינת הכניסה כך שתהיה כניסה אחת לכותל ואנשים יוכלו לבחור לאיזו אחת משלוש הרחבות הם ירצו ללכת – לנשים, גברים או מעורב. המתווה הזה עבר בהחלטת ממשלה ולצערנו זה הוקפא ואנחנו מחכים. בנתיים כן מתקיימות פה תפילות כל שני וחמישי מתי שקוראים בתורה. נערכים פה חגיגות בר / בת מצווה עם מאות משתתפים".
אולי איזה משפט על התנועה המסורתית ?
"התנועה המסורתית היא שלוחה של הזרם הקונסרבטיבי בארה"ב. והיא מייצגת עמדות ליברליות ושיוויוניות. זוהי אינה יהדות אורטודוכסית והיא נחשבת כזרם אחר. זוהי יהדות הלכתית ושיוויונית בבתי הכנסת שלנו התפילה מאוד דומה לתפילה בבתי כנסת אורתודוכסים ומי שמכיר תפילה כזאת ירגיש בנוח אצלנו מה שכן אין אצלנו מחיצה בין גברים לנשים ונשים עושות תפקידים בתפילה כמו גברים. כשאני הייתי בת 12 עליתי לתורה. עד היום אני שליחת ציבור ואנחנו משלימות מניין. זוהי יהדות שמתפתחת ואנחנו חיים בשנת 2017".