לאמן הצייר שיקו אל יש תערוכה חדשה, שתוצג היום החל מהשעה 17:30 ועד לשעה 23:00, בפטיו של תיאטרון החאן. אם תקראו תחזיות לעתיד הקרוב מלפני בערך שלושה עשורים, תגלו שבימים אלה שיקו אל הוא הצייר של ירושלים ויוצר שמביא לעיר כבוד רב. מה שבאמת קרה, כי התחזיות האלה התגשמו במלואן. שיקו אל הוא הצייר של ירושלים בימים אלה, והיום בערב כאמור הוא מעלה תערוכת ציורי פורטרטים על בד קנבס. כולם מוזמנים.ות.
אז איך זה מרגיש עכשיו, שיקו אל, רגע לפני התערוכה?
"אני מתרגש כמובן. ציירתי פורטרטים, פנים, כל פעם ציור חדש, ועכשיו יש כבר תערוכה שלמה. זה שילוב של אמנות עם מוזיקה, אמנות שכולה השראה ממקומות שהשאירו עלי רושם ומאנשים שהתביעו בי חותם. אני. נרגש מאוד, אין ספק".
צריך להגיד: שיקו אל הוא כנראה הצייר הכי ביישן ונחבא אל הכלים בין ענקי הציור שפועלים היום בארץ. כולם מהללים אותו, יש לו מעריצות ומעריצים, והציורים היפים שלו ממחישים איזה כישרון ענק הוא.
המבקרים.ות בתערוכה שלך היום בפטיו תיאטרון החאן יצאו מבסוטים מהתערוכה. אני מבין שתהיה שם גם שיחה איתך?
"בסוף כל סיפור על מאחורי הקלעים של הציורים שלי מסתתרת חוויה אישית. אני אספר על האמנות שלי, על הציורים עצמם. וגם אענה לשאלות מהקהל"
הציורים שלך הם קסם טהור או עבודה קשה?
"גם וגם. התערוכה כולה תשולב במוזיקה שגוררת תגובות והרבה רגשות. אני גם מתכוון לצייר ציור חדש תוך כדי התערוכה. אשר לחיבור בין ציור לרגש אשא נאום שלם. אני מתכוון להיפתח בפני הקהל, ולחשוף את הציורים שלי, כל הפרוטרטים, לא רק ויזואלית. יהיה ערב מרגש, אני כבר מרגיש את זה".
קוראים לתערוכה של שיקו אל facies, ואין ספק שהחיים חילקו לו כמה לימונים בתחום האומנות והיצירה. כמו שהבנתם, הוא יבוא עם כל הציוד הדרוש, כל מה שצריך לציור חדש פרי מכחולו, ויראה איך הוא עושה מהם לימונדה.
"התערוכה נולדה כתוצאה מבקשות שקיבלתי בכל מקום מאנשים שראו את הציורים שלי ברשתות החברתיות והתלהבו", מספר אל. "היצירה שלי נולדת מתוך מה שלא נאמר במילים. אין שום דרך עקיפה לומר את זה: היא נובעת מתוכי. היא מדברת אותי לפני העולם" .
המלצה: בואו היום בערב לפטיו תיאטרון החאן לתערוכת הציורים היפהפיים של שיקו אל, ותצאו מבסוטים. זוהי באמת תערוכה משובחת, והיא באמת הדבר הכי יפה שקורה כאן הערב בירושלים.
שיקו אל, רוצה להוסיף משהו?
"תודה לכל מי ומה שנתנו לי ונותנים לי השראה. ותודה כמובן לכולם".יש שפים שכל מאכל שהם מכינים יהפוך ללהיט גסטרונומי. כזה הוא השף הפרטי ליאור מיכאל. הוא ירושלמי, בן 29, והוא עומד מאחורי מוראדו שהוקמה בשנת 2018, ומאז הפכה לבוטיק של אירועים קולינריים פרטיים עם יותר מאלף המלצות. והשף המוצלח והבעלים של מוראדו הוא האורח המיוחד שלנו היום במאתיים סלבס.
שלום לך ליאור מיכאל, בוא ספר לנו בבקשה קצת על מוראדו?.
"לא מדובר במסעדה אלא בבוטיק אירועים גסטרונומים. אני כשף מוראדו יוצא לאירועים השונים של אירועי שף פרטי, כל פעם מקום אחר. באולמות, וילות, מתחמי אירוח וכדומה".
אומרים שאם אתם יודעים מה טוב, הזמינו את השף ליאור מיכאל. איך הכל התחיל בעצם?
"האמת למדתי הכל לבד. הרבה מקריאה וצפייה בכלמיני תכנים שקשורים לאוכל. הרבה ניסוי וטעייה. הרבה אהבה למקצוע. אני לא מתיימר להגיד עלי שאני שף, זה מה שאומרים עלי. כשמדברים על אוכל טעים כמובן. אוכל אקסלוסובי ומודרני, בזה אני מתמחה".
מדובר למעשה אצלך, אם כבר אנחנו מדברים, על בית חרושת לחוויות גסטרונומיות?
"נכון, זו המטרה. ליצור חווית אוכל אצל הלקוח. באירוע הפרטי שלו. בעצם לשדרג את האירוע לאירוע חוויתי, שיכול לכלול גם ממש שואו".
פרט בבקשה?
"חלק מהתפריטים כוללים דגים נאים, יש תפריטים שהם בעיקר בשרים, מעשנות, כלמיני סוגי נתחים שונים. אנחנו עושים גם סדנאות בשר וכאלה. לפעמים ערבים פתוחים, שממוקמים במקומות מהממים, באווירה פתוחה. חוויה מאוד כייפית".
אנשים מזמינים אותך כדי לערוך ערב בלתי נשכח, מה שמזכיר לי שכדאי שתספר לנו על זה?
"אני משקיע בחומרי גלם. זה אלף בית. ובשפע שאני מציע ללקוחות. אנחנו כשרות למהדרין, אגב, והולכים על סגנון קלאסי וטעים. לא טעמים יותר מדי חזקים, ולא כלמיני דברים משוגעים שלא כולם מתחברים אליהם. מידות עשייה נכונות של האוכל, חומר גלם טוב, טעמים פראשים. עוד חשוב לי לציין, שכל אירוע הוא חוויה בפני עצמה. אני נהנה לתת שירות. אנשים יוצאים עם חיוך מאושר".
לא, לא, אל תתבייש, אתה פה, בין השאר, כי אתה שף כוכב אצל הסלבס הישראלים, אז נא חשוף שמות בבקשה?
"נועה קירל, רוברטו בן שושן, הזמר חיים ישראל, מושיק עפיה, ספיר סבן, שון בלאיש ועוד רבים וטובים אחרים".
יש גם חברות מובילות במשק?
"נכון, נכון מאוד. כמו מכבי, בנק לאומי, ועוד ועוד".
תודה לך שף ליאור מיכאל, נתראה בשמחות.
ביום רביעי השבוע בשעות הבוקר המוקדמות אי שם באחד מבסיסי צה״ל של יחידה מובחרת באזור צומת תפוח מתייצב לו דני בונפיל, יו״ר מרחב ירושלים בהסתדרות, ביחד עם קרן שירוני, יו״ר וועד העובדים במשרד הדתות, ואיתם מאות בשמים ודיאודורנטים של חברה מוכרת ידועה ואיכותית שנתרמו ע״י בעליה (הירושלמי שהתעקש לשמור על דיסקרטיות). קיצר, השניים הגיעו במיוחד על מנת לשמח ולו במקצת את חיילנו, שהגיעו לאחר פעילות לילית קשוחה ביותר ואפילו לא הספיקו לישון.
שורה תחתונה: למאתיים סלבס ידוע על פעילויות רבות שנעשות למען החיילים ובעצם כמעט לכל פניה שמגיעה לדני בונפיל מייד הוא נרתם לסייע. שאפו
איפה אנחנו עכשיו? ברחוב בורוכוב 61, קריית היובל, עם דן שרפלר, בעלים של מסעדה חדשה, מסעדת רפאלי
פלאפל תבשילים ובאגט, שבה, כך גילינו, תוכלו למצוא את המעורב הכי טעים באיזור.
מברוכ על המקום החדש, אתה מתחייב למעורב הכי טעים?
"כן, בהחלט. וגם על סופריטו בפיתה ושניצל שאני מוכן להתחייב שהכי טוב בדרום ומערב ירושלים".
ספר לנו קצת על עצמך ועל מסעדת רפאלי?
"אני ירושלמי בלב ובנפש מלידה, גדלתי בקטמון אצל הסבתות שלי, בין הסירים והפתיליות, ואני בא ממשפחה מאוד מפורסמת ומוכרת בירושלים"
ספר, ספר?
"ובכן, סבא שלי זה עזורה ממסעדת עזורה בשוק מחניודה, ואני מגיל 13 במקום ללכת לבית ספר הלכתי לעבוד בשוק עם אבא שלי ודודים שלי במסעדה. כל מה שאני יודע לעשות זה מהם. הם המורים שלי".
אז פתחת עכשיו את מסעדת החלומות שלך בעצם?
"אכן לקחתי באמת את הטעמים של השוק והבאתי אותם לתוך פיתות ובאגטים. הכנסתי אותם לתוך השכונות היותר דרומיות של העיר".
אז מה בתפריט?
"פלאפל שאני טוחן יום יום בידיים ואת המתכון רק אני ואבא יודעים. באגטים שאני אופה במקום, עם מעורב, שניצל, שווארמה וקבב אדנה ועוד הרבה בשרים בגריל
וכמובן גולת הכותרת – התבשילים שלנו – מרקי קובה, סופריטו בקר, סופריטו עוף
קציצות בקר, אורז שעועית , במיה, וכל פעם עוד תבשילים משתנים לפי מזג האוויר והמזג האישי של הרוח שלי".
שורה תחתונה: מסעדת רפאלי טעימה מאוד. לא תתאכזבו!
יקבי ירושלים אגש״ח חוגג בציר ראשון של ענבי סירה ליינות הדגל, בכרם שניטע בעטרות הצמוד למתחם היקב- בבוקר יום רביעי נרשמה אבן דרך מרגשת ביקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית: תחילת הבציר הראשון בכרם של ענבי סירה שישמשו לייצור יינות הדגל של היקב.
ענבי הסירה, הנחשבים לזן יוקרתי בעל אופי ייחודי, נבצרו לראשונה בכרמים שניטעו בשנים האחרונות בסמוך ליקב הפועל בעטרות בירושלים ומסמנים עידן חדש של איכות ודיוק בעשיית היין הירושלמית.
בציר זה הוא תולדה של השקעה ארוכת טווח בטיפוח הכרמים ובשמירה על סטנדרטים גבוהים של חקלאות וייצור.
שלום לך עופר גואטה, בעלי יקבי ירושלים אגודה חקלאית שיתופית, ברשותך כמה מילים?
“הבציר הראשון של הסירה הוא עבורנו לא רק אירוע חקלאי אלא רגע היסטורי. זוהי בשורה גדולה לחובבי היין בעיר הבירה ובישראל כולה, שכן יינות הדגל שלנו יישענו מעתה על חומר גלם איכותי ומשובח שגודל בעיר הבירה וטופח באהבה ובחזון”
הענבים שנבצרו היום יעברו תהליך ייצור מוקפד ביקב, ובתוך מספר שנים יבשילו לכדי יינות אדומים עוצמתיים ומורכבים שיישאו את חתימת ירושלים בגאווה.
יקבי ירושלים, היקב היחיד הפועל בתחומי עיר הבירה, ממשיך במסורת בת למעלה מ־150 שנה וממצב עצמו כחלוץ בתחום היין הירושלמי, תוך שילוב בין היסטוריה, חדשנות ותרבות מקומית.
תמונה חדשה במסעדת פינתי של מאיר מיכה הצטרפה השבוע לתמונות האישים והסלבס במקום. מדובר בביקור של דרור קאפח, מכוכבי ערוץ 14. "וואלה הבן אדם נכנס לאכול. לא זיהיתי, אבל הלקוחות זיהו. אמרו לי כוכב ערוץ 14. דיברנו צחקנו הייה כיף", מספר מאיר מיכה האגדי.