טעמים ירושלמים, קיר יין מדליק ומסע בפינות חמד קולינריות בעולם. תכירו את "רינה ואליס" המסעדה החדשה והמסקרנת שנפתחה בקרן היסוד

"רינה ואליס" מסעדתן הראשונה של השפיות הירושלמיות המבטיחות רינת (24) ואליס (25) מויאל, נפתחה  ממש לאחרונה ברחוב קרן היסוד שבירושלים. כבר עם הכניסה למסעדה ניתן לחוש באווירה המיוחדת, חמימות ביתית משולבת בחדשנות ויצירתיות אלגנטית. האווירה כולה מדיפה ניחוח אינטימי ומקרב, כמו קריאה של הזוג לסועדים: בואו וטעמו מעולמנו הפנימי והעשיר, תיהנו איתנו מזיכרונות ותחושות, חוו אתנו מחדש רגעים קטנים של אושר. השירות האדיב המקבל את פני האורחים רק מדגיש את הרצון הברור של השפיות: לארח ולהאכיל, באהבה בצניעות וביצירתיות חד פעמית. בפתח המסעדה עומד בר רחב שבמרכזו טאבון להבות גדול ומרשים המקדם את פני האורחים ומכין אותם לבאות: דברי מאפה מנחמים ופוקאצ'ות בטעם בלתי רגיל.

תפריט המסעדה הוא פרי יצירתן המשותף של השתיים, והוא נבנה בהשראת הטעמים וניחוחות ילדותן בירושלים, חלומותיהן האישיים והאנשים שהכירו לאורך השנים. השתיים רואות כל מנה בתפריט כחלון לנפש וביטוי לדרך אמונתן, בהתבסס על שפע חומרי הגלם הטריים משוק מחנה יהודה שבסמוך לו הן גרות.

רינה ואליס.. צילום ילנה קבטני - עותק

 

התבוננות בתפריט מספקת חוויה מיוחדת המציתה את הדמיון, חוויות אישיות וסיפורי ילדות מסתתרים בין השורות. כך לכדה את עיניי וסקרנותי המנה הראשונה "פוקצ'ה פראג" – שנוצרה בעקבות הטיול של השפיות לעיר הרומנטית. כל נגיסה במנה מזכירה ומחברת אל הטעמים והריחות של פראג, באופן עדין וערב לחיך. מנה ראשונה נוספת שמעניקה חוויה אותנטית של עונג לסועד היא :קממבר אפויה בתנור ממולאת ריבת צ'אטני הודית בציפוי פריך. כשאליס מסבירה על המנה, היא מסבירה על תוכנה כפי שמשורר מנסה לתאר באוזן קוראיו את חווייתו הרגשית: "ריבת הצ'אטני היא ריבה הודית על בסיס פירות, מטובלת בתבלינים, פלפל שחור, ותרמילי הל. כל התבלינים הם אמיתיים, לא כמו השקיקים הקטנים והמאכזבים שקונים בסופר. אני משנה את סוגי הפירות בכל פעם מחדש, ואני מרגישה שהטעם הוא ארגמני". המנות העיקריות ממשיכות לספק חוויה מיוחדת: תפריט פסטות בעבודת יד, עשיר ויצירתי, ומנות בשריות מוקפדות ואלגנטיות. מנה מומלצת במיוחד היא מנת ניוקי תפוח אדמה צבעוני, הנוצר  בעבודת יד מחומרי גלם על בסיס אפונה סלק ובטטה, בחמאת מרווה ופטרוזיליה. הצבעוניות האסתטית של המנה מפתה את הסועד והטעם עולה בקנה אחד עם ההבטחה הויזואלית. מנת השניצל עגל מומלצת לקרניבורים שבנינו, השניצל מצופה פירורי פאנקו ועשבי טיבול ועשוי בצורה מצוינת.

עבור חובבי היין המסעדה מספקת אטרקציה מעניינת ביותר: בדופן המסעדה קיר תצוגה מרשים מחופה עץ, שבין קורותיו מוצגים מבחר בקבוקי יין מהארץ ומהעולם עם קשת טעמים מקלילים ועד עמוקים מהעולם החדש והעולם הישן. ניתן לטייל לאורך הקיר האלגנטי ולבחור מבין היינות המעניינים והמובחרים.

רינה ואליס. צילום_ ילנה קבטני - עותק

תגובות

להשאיר תגובה