בגיל 29 ועם עשרת אלפים עוקבים, מצליח יחיאל רדוצקי להיות הירושלמי החם, ויש לומר-המצחיק ביותר- ביותר ברשת החברתית. מה סוד ההצלחה, איך היחס ברחוב ומה חושבת על כל זה אשתו?

רדוצקי, חרדי ("לחלוטין", הוא מדגיש) מעמנואל, התגייס לצבא בגיל 22.5 מתוקף "חוק טל". מגיל 5 גדל בשכונת מאה שערים הירושלמית. הוא למד בתלמוד תורה הדר ציון, עבר לישיבה לצעירים היכל אוריה ומשם לישיבה הגבוהה נחלת שלמה. "תמיד רציתי להתגייס, 'חוק טל' דווקא עזר לי במטרה הזו" אומר רדוצקי ומציין, "במשפחה שלי אין עוד חיילים, כך שאני היחידי שהתגייס".

רדוצקי התגייס לרבנות הצבאית ושימש כמשק דת, האחראי על צרכי הדת בבסיס. אחרי שנתיים באזרחות החליט לחזור ולשרת בצבא בשירות קבע, וכיום הוא ראש תחום שילוב חרדים בזרוע היבשה בדרגת רס"ל (רב-סמל), תפקיד בעל אחריות רבה ומשמעות חברתית ולאומיות נרחבת. "אין ספק כי יש עליה חדה במוטיבציה לשירות בקרב המגזר החרדי, רבים שבעבר לא היו חושבים להתגייס עולים היום על מדים ומבצעים שירות משמעותי. אני מאד אוהב את שירותי הצבאי ואת תפקידי, אני רואה את עצמי עוד שנים ארוכות במערכת".

לא רק לצבא הצטרף רדוצקי בגיל 22, אלא גם גילה, כמו רבים מבני גילו, את "פייסבוק". לא עבר זמן והוא החליט להעלות פוסטים בעלי סגנון כתיבה ייחודי, משעשעים, בעלי חדות, שנינות והמון הומור עצמי. "פתחתי את הפייסבוק לאחר תחילת שירותי הצבאי, אבל התחלתי לכתבו בסגנון הזה כשנתיים אחר כך" הוא מספר, "התחלתי עם לייקים ותגובות בודדות ופתאום ראיתי שאנשים נהנים ומספרי הלייקים והתגובות עולים במהירות. זה דירבן אותי להמשיך".

בעידן של הרשת החברתית, כיום, כמות מובילי הדעה והמפרסמים היא גבוהה. ניכר כי כל אחד מכוון למספר עוקבים גבוה ולהיות ה"נועם פתחי", "יותם זימרי" או "יבגני זרובינסקי" (=מובילי דעה ברשת- מ.ש) הבאים. אבל רדוצקי הוא נוף שונה בין כל השמות האלה. כאדם מחברה חרדית, קהילתית וסגורה לפתיחות, מהסוג שמביאה עימה הרשת החברתית, רדוצקי, כאיש קבע, שובר מקובעות מסוימת ונראה מחובר מתמיד. הוא צוחק על הכל, מבר רפאלי ועד המצב הביטחוני. הכל בהומור ובעגה ייחודית לו- כזו המשלבת קורטוב דת, קורטוב מודרניות וקורטוב צבא- מעורב ירושלמי אסלי.

מזהים אותך ברחוב?

"האמת שכן, יש דווקא תגובות נלהבות, גם ממקומות שלא הייתי חולם שיש בהם פייסבוק".

בעניין זה, איך הרחוב החרדי מקבל אותך?

"יש אנשים שאוהבים ויש שלא מתחברים, כמו בכל מקום.."

קרה לך שהתגובות, בעקבות הפוסטים שהעלית, היו בוטות?

כן, לפעמים מדובר בקנאות וצרות עין ולעיתים אני מבין שהגזמתי, מתנצל ומוריד את הפוסט.

האם העובדה שאתה מוכר- גם כפעיל ברשת החברתית וגם כאיש קבע בתחום שלך- מדרבנת צעירים חרדים להתגייס?

 "התפקיד שלנו הוא לעודד את הגיוס החרדי ואכן אנו מצליחים במשימה בצורה יפה מאוד, תמיד יהיו קבוצות קיצוניות המתנגדות לגיוס", הפייסבוק הוא אחד המקומות בהם נחשפים צעירים חרדים לאפשרות להתגייס לצבא..

אתה בקשר עם אושיות פייסבוק אחרות?

"אני פחות בקשר עם האושיות המובילות. יבגני מצטט אותי מידי פעם".

מזה שש וחצי שנים הוא נשוי לאשתו, אודליה, אותה הוא נוהג לחשוף מפעם לפעם בפוסטים משעשעים תחת הכותרת "קשים חייו של הנשוי": "אני זו שחשפה בפניו את עולם הרשתות החברתיות," היא מתגאה, "כמובן שאני עוקבת וחברה שלו שם. החשיפה שלו לרשת החברתית הוציאה ממנו את הטוב שבו מבחינת כתיבה וזה מבורך בעיני. דווקא הסטטוסים שלו על הזוגיות שלנו זוכים להרבה לייקים וזה משעשע לראות את התגובות. החשיפה שלו הפכה אותנו למיני-סלבריטאים, וזה נעים לפגוש אנשים ברחוב שמזהים אותנו משם ומבקשים להצטלם יחד ולצחוק על סטטוס שנון במיוחד". אודליה מוסיפה ומבהירה כי "הכל נכתב תוך התייעצות איתי ובהסכמתי, וכמובן שהכל בהומור והוא לא באמת ישן על הספה.."

איך זה לחיות עם איש קבע?

"לחיות עם איש קבע זה להכניס הביתה מושגים של צבא, עבודה מסביב לשעון -גם אחרי שעות העבודה הרשמיות- אבל הסיפוק מהעבודה שלו שווה את הכל."

יחיאל, משפט לסיום, מה עם ילדים? האם תסכים לחשוף את ה"עולל" (= כינוי של זימרי לבנו התינוק- מ.ש)?

"עדיין אין, בעזרת השם כשיהיה אבשר אך לא אחשוף אותו לפייסבוק".

תמונות מתוך עמוד הפייסבוק של יחיאל רודיצקי

2 הערות

להשאיר תגובה