מבחן הסושי הגדול: ירושלמים

החגים הסתיימו, הארוחות המשפחתיות מאחורינו ואין כבר סבתא או דודה שתפנק במאכלים מיוחדים. זה הזמן שהציבור חוזר לבקר במסעדות או להזמין  אוכל הביתה ואם כבר הזמנות אז אחרי החגים והארוחות הכבדות אין כמו סושי קליל. איזה סושי כדאי לכם להזמין? יצאנו לבדוק ולטעום את שירותי המשלוחים של הסושיות בעיר הקודש, קיבצנו צוות טועמים, טעמנו מכל רשת ארבעה רולים ויש לנו גם המלצות. 

מה אנחנו מצפים למצוא בסושי איכותי? אורז רך ודביק, אצה פריכה, דג טרי ולא דג קפוא שהופשר, ירקות טריים, שילוב טעמים מתאים וכמובן גלגול בידיים מיומנות שיוצרות רול אחיד ולא מתפרק. המשתתפים: ג'פניקה, הסושיה, אצה, סושי רחביה ואושי אושי.

 הדירוג:

אושי אושי– רשת בפריסה הארצית שתפתח בקרוב את הסניף ה- 20 שלה, מדגישה את האיכות והיצירתיות בסושי. הסניף הירושלמי הכשר ממוקם בקניון מלחה.

מה טעמנו?

יסהי רול (צמחוני) – רול אינסייד אאוט עם אספרגוס, אבוקדו מלפפון וגזר – 28 ₪.

פאפא סן- ספייסי סלמון, אבוקדו ומלפפון – 29 ₪.

סנסט- ספייסי סלמון, אבוקדו ובטטה, בציפוי סלמון צרוב עם שבבי בטטה, טמפורה, עירית, שומשום ורטבים מיוחדים מעל – 46 ש"ח

רד דרגון- טמגו, אבוקדו, מלפפון ובצל ירוק, בציפוי סלמון צרוב, עירית שומשום וצ'ילי חריף- 46 ₪.

מה חשבנו?

כל הרולים שטעמנו היו מורכבים מחומרי גלם ברמה גבוהה. אצה פריכה, אורז רך ודביק ודגים טריים. הצטיינו במיוחד הספיישלים  הטעימים סנסט והרד דרגון שהכילו מנה נאה של סלמון משובח וצרוב בשילוב טעמים פיקנטיים. רול הפאפא סן והרול הצמחוני יסהי רול היו פחות יצירתיים אך מדויקים וקלאסיים עם חומרי גלם באיכות מרשימה.

ציון 9 – חומרי גלם איכותיים מאוד, דיוק במנות הקלאסיות והצטיינות בספיישלים.  https://del.oshioshi.co.il/ להזמנות

סאן סט

 

סושי רחביה- רשת סושי ומזון אסייאתי ירושלמית בולטת ופופולארית לרשת ארבעה סניפים בירושלים וסניף נוסף במעלה אדומים.

מה טעמנו?

ווג'י רול (צמחוני) – מלפפון, טמאגו, קנפיו, ואספרגוס במעטפת אבוקדו עם נגיעות טריאקי ושומשום – 32 ₪

ספייסי סלמון- סלמון במיונז, צ'ילי ואבוקדו בציפוי שומשום ושבבי טמפורה- 38 ₪.

סלמון גריל- סלמון סקין, בטטה וטמפורה, אספרגוס וטמגו, במעטפת סלמון מוקרם במיונז, צ'ילי וטריאקי – 48 ₪.

סאקי יוזו- רול טונה אדומה, אספרגוס, מלפפון ופטריות שיטאקה, במעטפת סלמון כבוש בטריאקי וקרם יוזו 49 ₪.

מה חשבנו?

איכות חומרי הגלם הייתה טובה, הווג'י רול הצמחוני כלל ירקות טריים ובלט באיכותו, רול הספייסי סלמון היה מעט משעמם ולא התעלה , הסלמון גריל והסאקי יוזו היו טעימים ואיכותיים אך נטו קצת להתפרק כך שהייתה חוויה טובה אבל לא מושלמת.

ציון 8.5- חומרי גלם טובים, רול צמחוני מצטיין, ספיישלים טובים אך מעט מתפרקים.

להזמנות http://www.sushirehavia.co.il/

אצה 50 50

הסושיה- הרשת הוותיקה מצהירה שהיא מציעה "סושי לכל פועל" סושי פאסט פוד מהיר ואיכותי. לרשת 15 סניפים וסניף ירושלמי ברחוב הלל 12 .

מה טעמנו?

ריינבאו צמחוני- אבוקדו, מלפפון, גזר בעטיפת מלפפון, בטטה וטמגו – 28 ₪

ספייסי טונה special chef- טונה, אבוקדו, ספייסי מיונז, רוטב צ'ילי חריף, מצופה טוגרשי 30 ₪.

סאן רול- סלמון בטמפורה, אספרגוס, בטטה גבינת שמנת ועירית, עטוף בסלמון ואבוקדו 39 ₪.

אינסיידאאוט סלמון מעופף- סלמון מעושן, גבינת שמנת, מלפפון, אספרגוס, עטוף בסלמון נא.

מה חשבנו?

איכות חומרי גלם נאותה, רול צמחוני טעים, ספייסי טונה עשוי היטב, פחות התחברנו לשילובים של הגבינת שמנת בספיישלים.

ציון- 7.5 – חומרי גלם איכותיים, מנות קלאסיות טובות לצד שילובים פחות מוצלחים בספיישלים.

להזמנות https://hasushia.com/

אצה רוק אנד רול

ג'פניקה- רשת וותיקה בפריסה ארצית עם 29 סניפים ושני סניפים כשרים בירושלים בסינמה סיטי ובדרך בית לחם.

מה טעמנו?

ריינבאו צמחוני- אספרגוס, אבוקדו, עירית ופטריות שיטאקי בציפוי בטטה וטמגו 28 ₪.

ספייסי טונה- ספייסי טונה, גבינת שמנת ומלפפון, בציפוי אבוקדו ובזילוף מיונז בזיליקום 36 ₪

סאקי טריאקי רול- סלמון סקין, גזר, אבוקדו ועירית בציפוי סלמון טריאקי ופלח לימון 38 ₪.

ספיישל ג'פניקה רול – סלמון נא, סלמון סקין, גזר מלפפון ועירית בציפוי אבוקדו 38 ₪.

מה חשבנו?

איכות חומרי גלם בינונית, אורז לא דביק ונוטה להתפורר, כמות הדג הייתה קטנה ונראה שהדגים גם הם לא באיכות גבוהה לעומת זאת הירקות היו טריים וטעימים. רול הריינבאו הצמחוני היה טוב יותר אבל סושי מבחינתנו זה קודם כל דגים טובים.

 ציון 6.5- איכות חומרי גלם בינונית, גם רול צמחוני טוב לא יכול לחפות על הבינוניות בשאר המנות.

להזמנות https://www.japanika.net/

אצה סושי בר- רשת בפריסה ארצית מונה 24 סניפים ומציעה תפריט אסייאתי מגוון. הרשת מצהירה על התמחותה במשלוחים. הסניף הירושלמי ממוקם בשלומציון המלכה 1 ירושלים

מה טעמנו?

ווג'י רול- בטטה מאודה, גזר, מלפפון, קנפיו ועירית במעטפת אבוקדו טריאקי ושומשום 31 ₪.

רוקנרול- סלמון, טונה אדומה ועירית, עטוף באבוקדו 34 ₪.

50\50- סלמון בטמפורה, אבוקדו, מלפפון ופטריות שיטאקי, במעטפת חצי אבוקדו- חצי בטטה, נגיעות טריאקי ושומשום 34 ₪.

סלמון אאוט קראנץ- בטטה בטמפורה, אבוקדו ומלפפון, בציפוי סלמון טמפורה ולימון עם נגיעות טריאקי 36 ₪.

מה חשבנו?

חומרי גלם שלוקים באיכותם, אורז לא רך ודביק מספיק, דגים באיכות נמוכה יחסית למתחרים וחלק מהירקות ידעו ימים יפים יותר.

ציון- 5.5 חומרי גלם פחות איכותיים ורולים שלא התעלו ברמתם.  

http://atza.co.il/he/

 

5 הערות

להשאיר תגובה