הסודות והכאב שמאחורי החומה הסינית

במרכזו של ערב תרבות ייחודי שמתקיים בסינמטק בירושלים ביום שלישי הקרוב בשעה 18:00 תערך פתיחה חגיגית של תערוכת ציורים בין-לאומית "האמנות של ג'ן שן רן" והקרנת הסרט עטור הפרסים "קשה להאמין". שניהם מעלים שאלות נוקבות על מוסר המין האנושי בימינו כמו מהו אדם טוב? מה זה אומר להיות ישר ומוסרי?

תערוכת "האמנות של ג'ן שן רן" מציגה את סיפורם של מתרגלי ה"פאלון גונג" החיים על פי הערכים "אמת, חמלה, סובלנות", אך בשל כך נרדפים באכזריות על ידי המשטר הקומוניסטי בסין.
לדברי אוצרת התערוכה חני לוין, שמה השני של סין הוא הממלכה השמימית, טיאן צ'או בסינית. האנשים בסין בעבר נולדו לסין אחרת. הייתה להם אמונה בממלכה השמימית, והערכים של נאמנות, אצילות וטוהר הנפש היו הקודים המובילים. לכן הם למדו, טיפחו ועשו מדיטציות. האמנים שבהם הבינו שהאמנות שהם יוצרים תיגע בלב האנשים רק כשהיא תהיה אמיתית.
– מהו הסוד הגדול שמסתתר מאחורי החומות?
"המשטר הקומוניסטי בסין רודף את הפאלון גונג במטרה לחסלה. הוא.רוצה להסתיר את הרדיפה האכזרית של למעלה מ-70 מיליון אנשים המתרגלים בדרך רוחנית זו. הרדיפה החלה ב- 1999 כאשר נשיא סין דאז, ג'אנג זמין, התוודע לפופולריות העצומה של ה"פאלון גונג" ונתן הוראה לחסל את מתרגליה בדרכי אלימות, דיכוי, מאסרים, עינויים וקצירת איברים".
פרופסור ג'אנג קון- לון נולד וחי את רוב חייו בסין. בשנת 1992 נחשפה בסין הדרך הסינית העתיקה "פאלון גונג" שהעקרונות שלה הם "אמת, חמלה, סובלנות" והיא נגעה לליבותיהם של מאות מיליוני סינים, כי הייתה להם כמיהה לחזור לאותם ערכים שהתרבות העתיקה של סין התבססה עליהם, שיפור עצמי ואמונה בדרך שמימית. חייו ויצירתו של פרופסור ג'אנג השתנו והוא מצא תשובה לדבר האמיתי שחיפש כל חייו בזכות הדרך הרוחנית "פאלון גונג". הבנותיו התרחבו ונתנו השראה ליצירתו על היקום, על ממדים, מלאכים ואלוהיות.
פרופסור ג'אנג היה בין מיליוני המתרגלים שהוכנסו למחנות לחינוך מחדש ועבר עינויים קשים ביותר. בזכות מעמדו כאמן וצייר מפורסם בעולם, הוא הצליח להשתחרר מהתופת ולברוח לקנדה. בציור "דמעות של אבל ושמחה" הוא מבקש לומר שלשתיקה והעלמת עין מאסון אנושי, יהיה מחיר כבד, ורק מי שינקוט עמדה מוסרית יזכה לתקווה ולגמול טוב.

קיי רבק, המפיקה הראשית של "הסרט "קשה להאמין" אמרה שהדברים המתוארים בסרט הם הנושאים הנוראים ביותר שיכולה הייתה לדמיין, "כה נתעב שזה פשוט קשה להאמין", כך היא ניסחה זאת".
הסרט מספר על אחד הפשעים המזוויעים של ימינו: רצח המונים של אסירי מצפון בסין, בחסות הממשל, לשם מכירת איבריהם ושתיקת העולם מול צורת רשע חדשה שמתקיימת בסין. הסרט מתבסס על תחקיר בן שבע שנים של הסופר איתן גוטמן, מציג וידוי מצמרר של רופא-מנתח שגרם למותו של אסיר אחרי שקצר את איבריו; מביא את סיפורם של אסירים שניצלו ממוות ומנסים להסב את תשומת לב העולם.

פרופסור צ'אנג
פרופסור צ'אנג

הסרט מביא גם את עדותו של פרופ' יעקב לביא, האיש שלנו, המספר: "זה הדהים אותי- כאשר אחד ממטופלי הודיע לי כי נקבעה לו השתלת לב בסין בעוד כשבועיים. תהיתי כיצד ניתן להבטיח לב מראש". המטופל טס וחזר לאחר השתלת הלב. לדברי לביא, כבן לניצול שואה הוא אינו יכול לעמוד מנגד והוא החל לחקור. הוא גילה את התעשייה המחרידה של קצירת איברים ממתרגלי הפאלון גונג בסין. מאז הוא אינו נח לרגע, הוא נאבק והצליח לשנות את החוק בארץ לכך שאינו מאפשר השתלות בסין, ולמנוע מישראלים להיות שותפים בפשעי קצירת האיברים שהביאו למותם של רבבות סינים.
הקרנת הסרט מלווה בהנחיה ולאחריו יתקיים שיח-דיון עם הקהל.
"אנחנו מאמינים שרק חשיפה בפני אנשים רבים ככל האפשר של התמונה השלמה של הרדיפה הלא אנושית המתרחשת ברגעים אלה ממש, תאפשר לכל אדם לבחור בצד המוסרי שמגנה ומוקיע את הפשע המתמשך הנורא הזה ושואף להביא לסיומה של הרדיפה, למען עולם טוב יותר ותקווה לאנושות", הוסיפה לוין.

1 תגובה

להשאיר תגובה